Ambachtshart
Ambachtshart: vakmanschap sinds 1898
Een goede kaas is niet alleen afhankelijk van het kaasmaken zelf, maar het begint natuurlijk allemaal bij de melk. Melk afkomstig van boeren met passie voor de veehouderij, en waar dierenwelzijn hoog in het vaandel staat. De koeien zijn zowel binnen als buiten de stal van alle gemakken voorzien, zoals waterbedden, massageborstels en ze hebben buiten zelfs zoveel ruimte tot hun beschikking dat volstaat aan een heel voetbalveld per koe!
Ambachtshart wordt gemaakt in een kleine duurzame kaasmakerij in Noord-Holland, waar ambacht en passie voor kaasmaken op nummer één staat. Het stremmen en roeren van de kaaswrongel gebeurd nog met de hand door echte kaasmeesters. Het recept van Ambachtshart is geheim, maar wat wij wel kunnen verklappen is dat Ambachtshart minder zout bevat dan andere kazen. De Ambachtshart kazen zijn beschikbaar in 12 en 16 kilo modellen.
In het authentieke kaaspakhuis van Blok Kaashandel waar vakmanschap en liefde voor kaas sinds 1898 centraal staat, krijgt Ambachtshart rustig de tijd om op houten planken te rijpen totdat zij de ultieme smaak heeft.Dit gebeurd onder de juiste temperatuur en luchtvochtigheid, en de kazen worden gekeerd en gepoest. En dan is het een kwestie van tijd en geduld. Dit alles zorgt voor de overheerlijke, romige en smedige smaak van Ambachtshart. Blok Kaashandel heeft al ruim 100 jaar ervaring met het afrijpen van kaas. Die passie dringt door tot in het hart van de kaas, en dat proef je!