Boerenkaas
Midden in het groene hart van Nederland ligt het pittoreske dorpje Polsbroek. Hier wordt rauwmelkse boerenkaas gemaakt met allerlei kruiden.
Een kaas met een eigen verhaal
Midden in het groene hart van Nederland ligt het pittoreske dorpje Polsbroek. Hier wordt rauwmelkse boerenkaas gemaakt met allerlei kruiden. De boerenkaas is een ambachtelijk product met een unieke smaak. Wij willen u kennis laten maken met al het goede van de Hollandse kaas en de welbekende Italiaanse specerijen; Rode Pesto, Groene Pesto en Truffel.
Boerenkaas is een ambachtelijk product. Boerenkaas staat voor alle kaas die uit rauwe melk in Nederland op de boerderij bereid is, met de melk van de eigen koeien, schapen, geiten of buffels. De melk wordt daar ambachtelijk verwerkt tot heerlijke kaas. De bereiding van deze kaas is voor een deel dan ook nog handwerk. Sommige boeren kiezen ervoor om de melk slechts licht te verhitten: voor de kaasbereiding wordt de melk verwarmd boven de 40°C, maar de temperatuur blijft onder de 72 °C. Dit heet ‘thermiseren’ en is een warmtebehandeling die zorgt voor een constante smaak met karakteristieke eigenschappen per boerderij. Gethermiseerde kaas mag geen boerenkaas meer heten, en wordt daarom kaas van de boerderij of boerderijkaas genoemd.